dilluns, 18 de novembre del 2013

Divendres, 12 de novembre de 2010

Des de Seül, on participa a la reunió del G-20, els vint països més desenvolupats del món, el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat, en relació a la situació al Sàhara Occidental, que la relació amb el Marroc és prioritària, i que “Els interessos d’Espanya és allò que el Govern ha de posar per davant.” Quin farsant. I llavors ens ven la moto de l’Aliança de Civilitzacions. Aquest paio no és que enganyi algú, més aviat no se’l creu ningú. Ningú amb dos dits de front, és clar.
I mentrestant, resulta que un dels morts als disturbis d’Al-Aaiun, Baby Hamday Buyema, té nacionalitat espanyola. Segons l’edició digital del diari Levante, el germà de Baby Hamday Buyema, que viu a Mutxamel (Alacant), assegura en roda de premsa que son germà va ser obligat a baixar d’un autobús –era l’únic sahruí que hi viatjava-, llençat al terra i atropellat per un furgó policial, el qual va passar diverses vegades per sobre seu.
Quina ha estat la resposta espanyola? Condemnar els fets? No pas. L’ambaixada d’Espanya a Rabat simplement ha demanat explicacions al ministeri d’Exteriors marroquí. No fos cas que hagués estat el sahruí, qui s’hagués llençat expressament, unes quantes vegades seguides, a les rodes del vehicle policial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada